Proiect socio-cultural,
instructiv-educativ,
de tip „After-school”
Proiectul presupune un program socio-cultural instructiv-educativ, în vederea prevenirii abandonului şcolar şi a delicvenţei juvenile, pentru copiii defavorizaţi din Ucea de Sus (copii cu situaţie financiară precară, orfani, familii dezorganizate, mediu familial viciat )
program
14,30 – 17,30
- Meditaţie: 14,30 – 16,30
- Pauză: gustare sau prânz?: 16,30- 17,00
- Activitate tematică 17,00- 17,30
I. Meditaţii
Efectuarea lecţiilor:
1. Fiecare copil va pregăti carte-caiet (de clasă) la fiecare materie din acea zi pentru a se vedea ce au învăţat la şcoală în ziua respectivă, se verifică situaţia şcolară(note obţinute în acea zi)se discută problemele ivite la şcoală;
2. Se aşează în ordinea dificultăţii Carte-caiet pentru orarul de a doua zi
3. Se va începe etapizat de la uşor la greu temele pe a doua zi
- Se citeşte lecţia din caietul de clasă
- Se consultă manualul
- Se învaţă, consolidând cunoştinţele din caietul de clasă şi manual
- Se scrie tema pe caietul de meditaţie,
- Se verifică tema de meditator
- Se aşterne tema pe caietul de curat(caietul de teme)
II. Pauză Gustare
Gustare*
*Produsele servite vor fi produse preambalate, achiziţionate exclusiv din magazine autorizate. În fiecare zi ambalajele vor fi depozitate şi etichetate pentru a se verifica valabilitatea produselor şi normele de igienă.
III. Activităţi tematice
Luni: Util şi Mobil
Marţi: Ora de lectură
Miercuri: Bunele maniere
Joi: Îndemânări practice
Vineri: Educaţie pt. sănătate
Cuprins Program
17-21 Sept.2012
24-28 Sept. 2012
1-5 Oct. 2012
8-12 Oct. 2012
15-19 oct. 2012
22-26 Oct. 2012
29 Oct.- 2 Nov. 2012
5-9 Nov. 2012
12 – 16 Nov. 2012
18-22 Nov. 2012
26-30 Nov. 2012
3-7 Dec. 2012
10 -14 Dec. 2012
17 -21 Dec. 2012
17 Luni:
Activitate tematică: Util: Amenajarea sălii de clasă
Obiective: Amenajarea sălii de clasă
Metode şi mijloace: Copiii vor ajuta la aşezarea meselor, scaunelor în sala de lectură, sala de meditaţie, sala de calculatoare
Gustare.: Salam Silezia şi suc natural de fructe
18 Marţi:
Activitate tematică: Prietenii cărţii: Fata babei şi fata moşneagului
Obiective:Deprinderi morale desprinse din poveste, aplicabile în viaţa de zi cu zi
Metode şi mijloace: povestire, conversaţie
Gustare. Icre cu ton şi ceai
19 Miercuri:
Activitate tematică: Bunele maniere. Cum arată şi cum se poartă un om manierat
Obiective:Conştientizarea importanţei bunelor maniere ca reguli de comportament in familie şi societate
Metode şi mijloace: Joc de rol, conversaţia
Gustare. Margarină cu gem şi ceai
20 Joi:
Activitate tematică: Îndemânări practice: Fluturaşii zburători
Obiective:Dezvoltarea îndemânărilor practice
Metode şi mijloace: Decupaj, lipire şi îmbinare
Gustare. Caşcaval cu pâine şi iaurt
21 Vineri:
Activitate tematică: Educaţie pentru sănătate: Corpul omenesc
Obiective: Conştientizarea importanţei omului ca şi coroana creaţiei lui Dumnezeu
Metode şi mijloace Conversaţie
Gustare. Biscuiţi cu compot de piersici
24 Luni:
Activitate tematică: Mobil: Joc pac-alarma
Obiective:Dezvoltarea spiritului de echipă
Metode şi mijloace: copiii formează 2 echipe, o echipă se ascunde iar cealaltă merge în căutare primei
Gustare. Salam studenţesc cu ceai
25 Marţi:
Activitate tematică: Prietenii cărţii: Cine citeşte câştigă
Obiective: Stimularea gustului pentru lectură
Metode şi mijloace. Se prezintă concursul Cine citeşte câştigă. Se va crea o bibliotecă cu o bibliografie specifică vârstei elevului. Bibliografia va cuprinde o serie de lecturi cotate cu un anumit număr de puncte. Elevul va alege o serie de lecturi în aşa fel încât să totalizeze un anumit nr. de puncte. El va fi verificat printr-un test grilă pentru a se vedea daca a parcurs lectura respectivă. Dacă nu trece testul va relua lectura respectiva, daca trece testul va acumula nr de puncte aferent lecturii respective. În funcţie de nr de puncte acumulat elevii vor fi răsplătiți cu premii dinainte ştiute.
Ex: cel ce acumulează
100 puncte un bilet de tabără în vacanţa de vară
50 puncte: o excursie gratuită
40 puncte: 100 ron
30 puncte: un prânz cu Părintele la Casa parohială
20 puncte : o cutie de ciocolată
10 puncte: un pachet de bomboane
Etc….
Gustare. Caşcaval cu unt şi iaurt
26 Miercuri:
Activitate tematică: Bunele maniere: Salutul
Obiective:Importanţa salutului ca mijloc de respect faţă de tine însuţi şi faţă de aproapele
Metode şi mijloace: Joc de rol, conversaţie
Gustare. Margarină cu gem şi ceai
27 Joi:
Activitate tematică: Îndemânări practice: Prietenul meu calculatorul
Obiective:Familiarizarea cu componentele calculatorului
Metode şi mijloace. Computer, exersarea îndemânărilor digitale
Gustare. Pateu de ficat cu limonadă
28 Vineri:
Activitate tematică: Educaţie pentru sănătate: Corpul omenesc(I)
Obiective: Părţile corpului omenesc
Metode şi mijloace: Prezentarea corpului omenesc; Joc PC: Cd multimedia: PitiClic - Omul Pentru Pitici Isteți
Gustare. Biscuiţi, Cremă de ciocolată; Compot de piersici
1 Luni:
Activitate tematică: Util: Curăţenie în curtea şcolii
Obiective:Prin muncă copiii vor conştientiza importanţa curăţeniei şi păstrarea acesteia în curtea şcolii
Metode şi mijloace: curăţenie în curtea Şcolii
Gustare. Crenvurști cu pâine şi ceai
2 Marţi:
Activitate tematică: Prietenii cărţii: Basmul toamnei de Ionel Teodoreanu
Obiective:Exersarea capacităţii citirii unui text la prima vedre, dicţia şi intonaţia
Metode şi mijloace Citit text la prima vedere, Conversaţie
Gustare. Salam Silezia cu limonadă
3 Miercuri:
Activitate tematică: Bunele maniere: Comportamentul pe stradă
Obiective:Importanţa comportamentul civilizat pe stradă, însuşirea regulilor de comportament civilizat pe stardă
Metode şi mijloace: joc de rol: copii vor urmări o scenetă , grupaţi pe două echipe vor avea sarcina să noteze toate amănuntele legate de comportamentul bun sau rău al personajelor
Gustare. Napolitane cu ciocolată şi compot de prune
4 Joi:
Activitate tematică: Îndemânări practice: Umbreluţe
Obiective:Dezvoltarea creativităţii
Metode şi mijloace Colorat, decupaj, îmbinare
Gustare. Brânză cu smântână şi lapte
5 Vineri:
Activitate tematică: Educaţie pentru sănătate: Corpul omenesc(II)
Obiective:Organele interne, localizarea lor
Metode şi mijloace: Ce se află în interiorul corpului; Joc PC: Cd multimedia: PitiClic - Omul Pentru Pitici Isteți
Gustare. Margarină cu gem şi ceai
8 Luni:
Activitate tematică: Educaţie pentru sănătate: Corpul omenesc(III)
Obiective: Simţurile omului
Metode şi mijloace: Joc PC: Cd multimedia: PitiClic - Omul Pentru Pitici Isteți
Gustare. Parizer cu pâine şi ceai
9 Marţi:
Activitate tematică: Bunele maniere: Arta conversaţiei
Obiective: Însușirea regulilor de conversaţie cu o altă persoană
Metode şi mijloace: joc de rol: copii vor urmări o scenetă , grupaţi pe două echipe vor avea sarcina să noteze toate amănuntele legate de comportamentul bun sau rău al personajelor, conversaţie
Gustare.: Salată rusească şi vitamine efervescente
10 Miercuri:
Activitate tematică: Îndemânări practice: Nor de ploaie(I)
Obiective: Dezvoltarea creativităţii
Metode şi mijloace Colorat, decupaj, îmbinare
Gustare. Napolitane cu ciocolată şi biscuiţi şi ceai de fructe
11 Joi:
Activitate tematică: Prietenii cărţii: Cine citeşte câştigă
Obiective: Verificarea lecturilor citite
Metode şi mijloace: Conversaţia
Gustare. Brânză telemea şi lapte cu cacao
12 Vineri:
Activitate tematică: Util: Ajutăm părinţii în gospodărie
Obiective:Copiii vor ajuta pe părinţi la treburile din gospodărie potrivit vârstei şi capacităţilor lor
Metode şi mijloace: Activităţi gospodăreşti în familie
Gustare. Cremă de ciocolată cu pâine şi ceai
15 Luni:
Activitate tematică: Educaţie pentru sănătate: Igiena dentară(I)
Obiective:Tipuri de dinţi, rolul lor, importanţa vizitei periodice la medicul dentist
Metode şi mijloace Joc PC: Cd multimedia PitiClic - Dințișor şi Zâna Măseluţă
Gustare. Crenvurști cu pâine şi vitamină efervescentă
16 Marţi:
Activitate tematică: Bunele maniere. Reguli folosite la intrarea într-o încăpere
Obiective:Însuşirea regulilor corecte la intrarea într-o încăpere
Metode şi mijloace: Joc de rol, copii vor urmări o scenetă , grupaţi pe două echipe vor avea sarcina să noteze toate amănuntele legate de comportamentul bun sau rău al personajelor, conversaţie
Gustare. Brânză telemea cu pâine şi cacao cu lapte
17 Miercuri:
Activitate tematică: Îndemânări practice. Nor de ploaie(II)
Obiective: Dezvoltarea creativităţii
Metode şi mijloace Pictat în acuarelă, decupaj, îmbinare
Gustare. Biscuiţi cu cremă de ciocolată şi ceai
18 Joi:
Activitate tematică: Prietenii cărţii: Verificarea lecturilor citite
Obiective: Verificarea lecturilor citite
Metode şi mijloace: Conversaţia
Gustare. Burgăr cu pâine şi vitamină efervescentă
19 Vineri:
Activitate tematică: Util: Igienizarea sălii de clasă
Obiective: Autogospodărirea în sălile de clasă, preţuirea efortului depus prin păstrarea curăţeniei
Metode şi mijloace activităţi gospodăreşti
Gustare. Cozonac şi ceai
22 Luni:
Activitate tematică: Educaţie pentru sănătate: igiena dentară(II)
Obiective:Ce sunt cariile şi cum pot fi ele evitate
Metode şi mijloace Joc PC: Povestea lui Dinţişor, Cd multimedia PitiClic - Dințișor şi Zâna Măseluţă
Gustare. Brânzoaice cu lapte şi cacao
23 Marţi:
Activitate tematică: Bunele maniere: Reguli de comportament în mijloacele de transport (I)
Obiective: Însuşirea regulilor de comportament în mijloacele de transport
Metode şi mijloace: Povestirea „Ce băiat” de Octav Pancu-Iaşi, copiii vor nota toate amănuntele legate de comportamentul rău al băiatului şi vor spune cum trebuia să se poarte, Conversaţie
Gustare. Cordon blue din piept de curcan cu pâine şi vitamină efervescentă
24 Miercuri:
Activitate tematică: Îndemânări practice: Nor de ploaie(III)
Obiective: Dezvoltarea creativităţii
Metode şi mijloace Pictat în acuarelă, decupaj, îmbinare
Gustare. Margarină cu gem şi pâine şi ceai
25 Joi:
Activitate tematică: Prietenii cărţii: Ortogramele şi scrierea corectă
Obiective:Folosirea corectă a ortogramelor
Metode şi mijloace: Conversaţie, exemplificări, exerciţii la tablă,
Gustare. Parizer cu pâine şi iaurt
26 Vineri:
Activitate tematică: Util şi Mobil: Joc Ţările cucerite
Obiective:Dezvoltarea atenţiei, a spiritului de reacţie, rapiditatea luării unor decizii, buna-dispoziţie
Metode şi mijloace Joc: fiecare copil alege numele unei ţări cu care se va identifica în joc; unul din copii ia mingia şi încercă să distragă atenţia celorlalţi prin cuvinte care să prelungească suspansul.”să prinde mingea ţara cu numele de ::::”şi numeşte o ţară. Ceilalți copii trebuie să alerge cât mai repede pentru a se distanţa de copilul care a prins mingea Când copilul a cărei țâră a prins mingea zice stop, toţi ceilalţi trebuie să stea pe loc. Copilul cu mingea face trei paşi în aşa fel dacă poată să atingă pe cel mai apropiat copil(ţară). Dacă nu ţinteşte nici un copil el reia jocul şi aruncă tot el mingea primind un avertisment. La două greşeli el este pedepsit şi trebuie să execute o pedeapsă aleasă de grup. De asemenea este pedepsit şi copilul ţintit cu mingea de două ori. Alegerea pedepsei se face de grup. Copiii strânşi în semicerc pun pe degetele unui0a din ei trei pedepse. Pedepsitul va alege din cele trei degete pedeapsa respectivă şi o va executa. Pedepse: să cânte ca şi cocoşul, să miaune ca pisica, etc….
Gustare. Biscuiţi cu ciocolată si compot de pere
29 Luni:
Activitate tematică: Educaţie pentru sănătate: Igiena dentară(III)
Obiective:Alimentele sunt foarte importante pentru sănătatea dinţilor
Metode şi mijloace Joc PC: Povestea lui Dinţişor, Cd multimedia PitiClic - Dințișor şi Zâna Măseluţă
Gustare. Parizer cu pâine şi ceai
30 Marţi:
Activitate tematică: Bunele maniere: Reguli de comportament în familie
Obiective:Respectul faţă de cei din casă
Metode şi mijloace: Conversaţie
Gustare. Cordon blue din piept de curcan şi vitamină efervescentă
31 Miercuri:
Activitate tematică: Îndemânări practice: Picături de ploaie(I)
Obiective: Dezvoltarea creativităţii
Metode şi mijloace Pictat în acuarelă, decupaj, îmbinare
Gustare. Margarină cu gem şi ceai
1 Joi:
Activitate tematică: Prietenii cărţii: Chiriţa în provincie
Obiective:dicţia şi intonaţia corectă
Metode şi mijloace: lectură, conversaţie
Gustare. Burger, parizer, pâine şi ceai de fructe; Baton de ciocolată caramel
2 Vineri:
Activitate tematică: Util: Cum ne pregătim lecţiile
Obiective: Bugetarea timpului, ordinea efectuării lecţiilor după importanţa materiilor, paşii pregătirii temelor, învăţarea individual şi în echipă
Metode şi mijloace material informativ cu exemplificări, conversaţia
Gustare. Napolitană ci ciocolată, pâine şi compot de pere
5 Luni:
Activitate tematică: Educaţie pentru sănătate: Igiena corporală
Obiective:Importanţa băii corporale şi menţinerea igienei personale
Metode şi mijloace: Conversaţie
Gustare. Salam Silezia cu pâine şi ceai de fructe, Ciocolată albă
6 Marţi:
Activitate tematică: Bunele maniere: Respectul faţă de membrii familiei în citatele biblice
Obiective: Cinstirea părinţilor, însuşirea poveţelor biblice în viaţa personală şi importanţa lor pentru folosul vremelnic şi veşnic
Metode şi mijloace. Lectura unor pasaje din Sf. Scriptură, Comentarea lor, conversaţie pe marginea celor citite: Ieş 20,12;21,17; Lev. 20,9; Pilde 20,20; 30,17; Sirah 3,1-9. Cântecul: „Mama” interpretat de corul Evlavios
Gustare. Salam medieval cu pâine şi vitamină efervescentă
7 Miercuri:
Activitate tematică: Îndemânări practice: Picături de ploaie(II)
Obiective: Dezvoltarea creativităţii şi a motricităţii
Metode şi mijloace Pictat în acuarelă, decupaj, îmbinare
Gustare. Zacuscă cu pâine şi ceai de fructe
8 Joi:
Activitate tematică: Prietenii cărţii: Scrisoarea a III de Mihai Eminescu
Obiective: Interpretarea unor texte literare, Analiza unei opere literare, caracterizarea personajelor, Cultivarea sentimentului patriotic
Metode şi mijloace: Citire pe roluri, Caracterizarea personajelor antitetice Mircea – Baiazid, Conversaţie
Gustare. Cordon lue din piept de curcan cu pâine şi vitamină efervescentă
9 Vineri:
Activitate tematică: Util şi Mobil: Analiza rezultatelor la învăţătură
Obiective:Motivarea pentru o mobilizare mai amplă în vederea cunoştinţelor şcolare
Metode şi mijloace: Analiza rezultatelor, conversaţia
Gustare. Banană, biscuiţi şi ceai de fructe
12 Luni:
Activitate tematică: Educaţie pentru sănătate: Igiena locuinţei
Obiective: Importanţa igienei locuinţei: baie, bucătărie, dormitor, camera de zi, birou
Metode şi mijloace: Conversaţie
Gustare. Salam medieval şi ceai
13 Marţi:
Activitate tematică: Bunele maniere Reguli de comportament în şcoală
Obiective:Respectul faţă de dascălii noştri
Metode şi mijloace: Conversaţie
Gustare. Cordon bleu din piept de curcan cu vitamină efervescentă
14 Miercuri:
Activitate tematică: Îndemânări practice: Dovleci
Obiective: Dezvoltarea creativităţii şi a motricităţii prin confecţionarea unor dovleci din carton şi fâşii de hârtie
Metode şi mijloace Decupaj, îmbinare şi lipire
Gustare. Patru vegetal şi ceai
15 Joi:
Activitate tematică: Prietenii cărţii: Verificarea lecturilor citite
Obiective: Verificarea lecturilor citite
Metode şi mijloace: Conversaţia
Gustare. Caşcaval cu pâine şi lapte
16 Vineri:
Activitate tematică: Mobil: ”Cald, Rece” şi „Piatra magică”
Obiective: Dezvoltarea atenţiei, a spiritului de reacţie,
Metode şi mijloace:
”Cald, Rece” Materiale necesare: diferite obiecte;
Desfăşurare joc: Un obiect este ascuns. Un jucător trebuie să îl găsească. Ceilalţi jucători îl ajută: Dacă el se apropie de obiect, ei strigă: „Cald, cald!”; dacă se depărtează: „Rece, rece!” A găsit el obiectul, strigă toţi: „Uff, căldură mare!”
„Piatra magică” Materiale necesare: piatră sau nasture
Desfăşurare joc: Toţi jucătorii stau cu mâinile întinse şi cu palmele deschise în cerc. Un jucător merge în cerc şi se face că dăruieşte fiecăruia o piatră. Fiecare închide imediat palma. În realitate însă, doar unul primeşte piatra. După ce toţi au fost atinşi, cel cu piatra fuge spre un punct anume, dinainte stabilit. Ceilalţi trebuie să îl prindă înainte ca el să ajungă acolo. Cine îl prinde, este următorul care dă piatra. Dacă nu îl prinde nimeni, fugarul aşează piatra jos.
Gustare. Compot de piersici cu biscuiţi
18 Luni:
Activitate tematică: Educaţie pentru sănătate: Igiena vestimentaţiei
Obiective: Importanţa igienei vestimentaţiei: şcoală, casă; Vestimentaţia pentru dormitor(somn) – pijama(accentuarea problemei lenjeriei intime băieţi); Garderoba personală şi îmbinarea pieselor vestimentale
Metode şi mijloace: Conversaţie; joc de rol
Gustare. Ceai cu tocană de legume
19 Marţi:
Activitate tematică: Bunele maniere: Poveştile lumii: „Cele două prietene”
Obiective:Verificarea dicţiei şi a capacităţii citirii unei lecturi la prima vedere; Cine este prietenul adevărat? Cum se cultivă relaţia în cadrul unei prietenii
Metode şi mijloace: Conversaţie; joc de rol
Gustare. Lapte, brânză tartinabilă
20 Miercuri:
Activitate tematică: Îndemânări practice: Copăcel împodobit cu frunze
Obiective: Dezvoltarea creativităţii şi a motricităţii prin confecţionarea unor copăcei cu frunze din carton şi hârtie
Metode şi mijloace: Decupaj, îmbinare şi lipire
Gustare. Pâine, icre şi ton; ceai
21 Joi:
Activitate tematică: Prietenii cărţii: Verificarea lecturilor citite
Obiective: Verificarea lecturilor citite
Metode şi mijloace: Conversaţie
Gustare. Lapte cu cereale
22 Vineri:
Activitate tematică: Util şi Mobil : Consiliere individuală
Obiective: Identificarea problemelor spirituale şi materiale ale fiecărui copil
Metode şi mijloace: Conversaţia
Gustare. Compot, brânză topită, brânză tartinabilă
26 Luni:
Activitate tematică: Educaţie pentru sănătate: Igiena alimentaţiei
Obiective: Importanţa meselor regulate zilnice; calitatea alimentelor prelucrate industrial, coloranţii naturali şi artificiali, Ce este carminul şi carnea separată mecanic? Reguli de cumpărare a unui produs alimentar, raportul preţ - calitate
Metode şi mijloace: Conversaţia
Gustare. Lapte, caşcaval, unt
27 Marţi:
Activitate tematică: Bunele maniere: Pregătirea mesei
Obiective: aranjarea mesei de prânz
Metode şi mijloace: Conversaţia, demonstraţie practică
Gustare. Ouă, brânză, ceai
28 Miercuri:
Activitate tematică: Îndemânări practice: Steagul României
Obiective: Dezvoltarea creativităţii şi a motricităţii prin confecţionarea steagului naţional
Metode şi mijloace: Decupaj, îmbinare şi lipire; Intonarea imnului naţional
Gustare. Tocană de legume, ceai
29 Joi:
Activitate tematică: Prietenii cărţii: „Ciuboţelele ogarului”
Obiective: Verificarea dicţiei şi a capacităţii citirii unei lecturi la prima vedere; Problematizarea atitudinilor: ursului, ogarului şi iepuraşului,
Metode şi mijloace: Lectură, conversaţie, joc de rol.
Gustare. Brânză topită cu ceai, napolitană
30 Vineri:
Activitate tematică: Util şi Mobil: Audiţii muzicale: Anotimpurile: Iarna - Antonio Vivaldi
Obiective: Dezvoltarea culturii muzicale şi cultivarea gustului pentru muzica clasică
Metode şi mijloace: audiţie muzicală
Gustare. Batoane de peşte, icre, suc
3 Luni:
Activitate tematică: Educaţie pentru sănătate: Igiena vestimentaţiei
Obiective: Importanţa igienei vestimentaţiei: şcoală, casă; Garderoba personală şi îmbinarea pieselor vestimentare
Metode şi mijloace: Conversaţie; joc de rol
Gustare. Lapte, caşcaval, brânză
4 Marţi:
Activitate tematică: Bunele maniere: Ciuboţelele ogarului
Obiective: Conştientizarea anturajului cu persoane necunoscute, Problematizarea unor calităţi morale: cinstea, corectitudinea, dreptatea şi exercitarea lor în situaţii limită, regula de aur în morala creştină: „scopul NU scuză mijloacele”
Metode şi mijloace Conversaţie, Joc de rol: „atitudinea iepuraşului”: în funcţie de opinia faţă de comportamentul iepuraşului copiii se aşează în două tabere. Profesorul îi antrenează în discuţie, problematizând fiecare gest al iepuraşului, copiii argumentându-şi poziţia, astfel încât să strângă câţi mai mulţi adepţi. Câştigă echipa cu cele mai solide argumente.
Gustare. Unt, dulceaţă, ceai
5 Miercuri:
Activitate tematică: Îndemânări practice: Căsuţe de hârtie(I)
Obiective: Dezvoltarea creativităţii şi a motricităţii prin confecţionarea căsuţelor din carton colorat
Metode şi mijloace: Decupaj, îmbinare şi lipire;
Gustare. Corn cu mere, compot
6 Joi:
Activitate tematică: Prietenii cărţii: Teatru radiofonic: Prinţ şi cerşetor
Obiective: Dezvoltarea capacităţilor auditive, a gustului pentru teatru,
Metode şi mijloace: Audiţie
Gustare. Batoane din peşte, icre, Pepsi
7 Vineri:
Activitate tematică: Util şi Mobil: Căsuţe din hârtie(II)
Obiective: Dezvoltarea creativităţii şi a motricităţii prin confecţionarea căsuţelor din carton colorat
Metode şi mijloace: Decupaj, îmbinare şi lipire;
Gustare. biscuiţi cu unt de arahide, ceai
10 Luni:
Activitate tematică: Educaţie pentru sănătate: Recapitularea învăţăturilor primite
Obiective: Consolidarea cunoştinţelor primite
Metode şi mijloace: conversaţia
Gustare. brânză tartinabilă, ceai
11 Marţi:
Activitate tematică: Îndemânări practice: Îngeraşi
Obiective: Dezvoltarea creativităţii şi a motricităţii prin confecţionarea îngeraşilor din carton colorat
Metode şi mijloace: Decupaj, îmbinare şi lipire;
Gustare. lapte cu cereale
12 Miercuri:
Activitate tematică: Prietenii cărţii: Iarna de Vasile Alecsandri
Obiective: Verificarea dicţiei şi a capacităţii citirii unei lecturi la prima vedere, Explicarea expresiilor literare, accentuând figurile de stil, dezvoltarea creativităţii prin alcătuirea de propoziţii frumoase cu expresii date
Metode şi mijloace: conversaţie
Gustare. Tocană de legume, ceai
13 Joi:
Activitate tematică: Îndemânări practice: Fulg de nea
Obiective: Dezvoltarea creativităţii şi a motricităţii prin confecţionarea fulgilor de nea din hârtie
Metode şi mijloace: Decupaj, îmbinare şi lipire;
Gustare. napolitane, compot
14 Vineri:
Activitate tematică: Util şi Mobil: Igienizarea clasei
Obiective: Prin muncă copiii vor conştientiza importanţa curăţeniei şi păstrarea acesteia în sala de clasă
Metode şi mijloace: curăţenie în sala de clasă
Gustare. Tocană de legume, Fanta
17 Luni:
Activitate tematică: Atelier teatru: Piesa: „Regăsire de Crăciun”
Obiective: Dezvoltarea capacităţilor artistice în interpretarea unui rol într-o piesă de teatru
Metode şi mijloace: conversaţie, joc de rol
Gustare. Ouă, ceai, brânză moale
18 Marţi:
Activitate tematică: Atelier cor: Colinde de Crăciun
Obiective: Dezvoltarea capacităţilor artistice şi muzicale în interpretarea unor cântece pentru copii.
Metode şi mijloace: vocalize, intonaţie muzicală, joc de rol
Gustare. Caşcaval. lapte
19 Miercuri:
Activitate tematică: Atelier teatru: Piesa: „Regăsire de Crăciun”
Obiective: Dezvoltarea capacităţilor artistice – pantomimă - în interpretarea unui rol într-o piesă de teatru
Metode şi mijloace: conversaţie, pantomimă, joc de rol
Gustare. Tocană de legume, ceai
20 Joi:
Activitate tematică: Atelier teatru: Piesa: „Regăsire de Crăciun”
Obiective: Dezvoltarea capacităţilor artistice în interpretarea unui rol într-o piesă de teatru
Metode şi mijloace: conversaţie, joc de rol
Gustare. Brânză tartinabilă, ceai
21 Vineri:
Activitate tematică: Atelier cor: Colinde de Crăciun
Obiective: Dezvoltarea capacităţilor artistice şi muzicale în interpretarea unor cântece pentru copii.
Metode şi mijloace: vocalize, intonaţie muzicală, joc de rol
Gustare. Unt de arahide, biscuiţi, compot piersici
Coordonator,
Stanciu Delia Maria
Pr. Stanciu Alexandru
!!! ATENŢIE !!!
Conţinutul acestui Sait este protejat de Legea Drepturilor de autor. |