Acasa
Biblia Filocalia Patericul Proloagele Vietile Sfintilor Pagini Ortodoxe

    

e

Programul slujbelor
28 Apr. - 26 Mai 2018
CLICK AICI

     !!! Atenţie!!!
Conţinutul acestui sait este protejat de legea dreptului de autor!
       

  HRISTOS A ÎNVIAT!

     "Hristos a înviat din morti,
Cu moartea pe moarte calcand
Si celor din mormânturi
Viata daruindu-le.

2

1

     Ne-a învrednicit „părintele luminilor”(Iacov 1,17) să ajungem şi în acest an 2018, să prăznuim „Paştile lui Dumnezeu cele mântuitoare”, „Paştile cele mari şi sfinte” şi să cântăm împreună cu Biserica imnul de biruinţă”Hristos a înviat din morţi, cu moartea pre moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le”.
     Ucenii de Sus s-au adunat în Sfânta Biserică în această „noapte de mântuire” a Paştilor înainte de miezul nopţii, cu sufletele şi trupurile primenite pentru a primi în miez de noapte lumină din lumina cea neînserată a lui Hristos cel răstignit şi înviat. 
     La orele 0,00 Preotul a adus lumina Învierii de la candela de pe Sfânta Masă, chemându-ne: „Veniţi de luaţi lumină!”, apoi în dangăn de clopot şi glas de tropar am ieşit cu toţii afară. După citirea Sfintei Evanghelii şi a stihurilor Paştilor din inimile străluminate a credincioşilor s-a înălţat cântarea „Hristos a Înviat!”. 
     După ocolirea Bisericii, în amintirea drumului pe care femeile mironosiţe le-au făcut spre mormântul purtător de viaţă al Domnului, am intrat în Sfânta Biserică, unde s-a continuat slujba Utreniei Învierii.
     Sfînta şi Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur a început în jurul ore 1,00. Răspunsurile în cadrul Sf. Liturghii au fost date de corul parohial,. După cântarea Axionului s-au sfinţit „Paştile”, iar după otpustul Sf. Liturghii s-a citit Pastorala din partea IPS Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.
     La sfârşit părintele a ţinut un scurt cuvânt festiv, apoi credincioşii au venit la miruit şi au luat „Paştile”. 

2